Gestalttherapie

Van belang in therapie is het kunnen delen van je verhaal. Met jouw verhaal als uitgangspunt in de therapie word je ondersteund om: te verwerken, ruimte te geven aan je gevoelens, nieuwe stappen te zetten, dingen te onderzoeken en/of te veranderen.

De methode die ik gebruik is gestalttherapie, een ervaringsgerichte vorm van psychotherapie. Dit houdt in dat je door het onderzoeken van je eigen ervaring ondervindt wat je wilt doen.

Uitgangspunt van gestalttherapie is het hier en nu: open gaan staan voor en contact maken met wat er nu in je leeft. In de sessies ga je aan de slag met de vraag of vragen, die je op dit moment in je leven hebt. Je maakt contact met wat jij voelt en ervaart. Ook wordt je uitgenodigd te kijken naar gewoonten, die je onbewust hebt ontwikkeld als antwoord op ervaringen in je verleden, b.v. jezelf wegcijferen of jezelf heel groot maken. Je onderzoekt of deze gewoontes nog bij je passen. Het gaat niet om goed of fout. Toen was het de juiste oplossing, de vraag is: Is dat het nu nog steeds?

Soms komen we tijdens de sessies bij (onverwerkte) situaties uit het verleden. We kunnen aandacht besteden aan afronden en verwerken hiervan.