Wie ben ik?

Ik ben Marga van Blanken (1959), getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Na een loopbaan in de binnenvaart heb ik het roer omgegooid en begeleid ik al weer jaren mensen, in verschillende settings. Eerst in jeugdhulpverlening, psychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg, later als zelfstandig werkend therapeut.

Het voor mij belangrijkste aspect in mijn werk is het begeleiden van mensen om hun eigen weg in hun leven te gaan of te hervinden en een manier van omgaan te vinden met de obstakels die zij daarbij ervaren. Ik zie het als met mijn cliënten mee op reis gaan, een tijdje met hen meelopen en meekijken, tot het moment dat ze voldoende bagage hebben verzameld om zonder therapeutische ondersteuning verder te gaan op hun levenspad.

Ik begeleid in mijn praktijk zowel paren als individuele cliënten en ik voer ouderschapsgesprekken met ouders die willen gaan scheiden, waarbij het belang van het kind of de kinderen centraal staat.

Mijn opleidingen zijn Sociaal Pedagogische Hulpverlening, een gestalttherapie opleiding en een relatietherapie opleiding. Ook zet ik mijn levens- en werkervaring bij het begeleiden en ondersteunen van mensen in hun proces. Naast mijn specialisatie in relatietherapie heb ik mij verdiept in het thema “Doorgaande rouw”, waarbij mensen te maken krijgen met een thema, dat terugkerend gevoelens van verlies en pijn oproept.

Om de kwaliteit van de therapie te waarborgen ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor gestalttherapeuten: Nederlandse Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie (NVAGT), www.nvagt.gestalt.org. en sta ik ingeschreven in het RBNG register, waardoor vergoeding door ziektekostenverzekeraars mogelijk is in het aanvullend pakket.

Contact


Marga van Blanken
Relatietherapeut