Individuele therapie

De individualistische, geluk najagende maatschappij heeft op diverse terreinen een nadelige invloed op jou als individu. De lat ligt hoog en alleen jij bent verantwoordelijk voor jou eigen geluk. Typerend voor deze maatschappij is de hoge score op geluk en tegelijkertijd waren er nooit zoveel mensen met depressieve klachten als nu (vrij naar Borderline times, Dirk De Wachter).

Het risico op vastlopen in de veelheid van wat je wilt en moet, is groter geworden. Problemen ontstaan vaak bij onverwachte tegenslag, zoals ziekte, ontslag of verlies, waar in de huidige maatschappij nauwelijks plaats meer voor is.

Therapie kan dan ondersteunend zijn om de situatie het hoofd te bieden. Het biedt een veilige ruimte voor jouw ervaringen, om contact te maken met je gevoelens en dingen te onderzoeken en/of te veranderen.

Ik stel mij het leven altijd voor als een reis. Tijdens therapie reis ik een eindje met je mee, waarbij je jouw verhaal kunt delen en onderzoekt of je andere of nieuwe wegen in kunt en wilt slaan.

Net als bij relatietherapie werk ik vanuit verschillende invalshoeken, zoals de gestalttherapie, Emotioneel Focused Therapie (EFT) en contextuele therapie.

Contactgegevens


Marga van Blanken
Akkerwindestraat 61

4761ZG

Zevenbergen